Συνταγή: τρουφάκια με ινδοκάρυδο

Στο προηγούμενο ποστ, μέσα στις πολλές αφηρημένες σκέψεις, σου έδωσα και μία συνταγή. Η συνταγή εκείνη δεν ήταν δοκιμασμένη. Πόσο μάλλον το styling που σου πρότεινα να ακολουθήσεις. Αποτελούσε όλο το κείμενο κομμάτι αποκλειστικής σκέψης ενώ τώρα ήρθα ξανά για να σου την δώσω δοκιμασμένη. Αρχικά σου δίνω πάλι τη συνταγή την οποία εγώ ακολούθησα κατά γράμμα βάζοντας τη μισή ποσότητα από το κάθε υλικό.

  • 4 πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
  • 2-3 ζαχαρούχα
  • 3-4 κ. σούπας κακάο
  • λίγο λικέρ ή κονιάκ (προαιρετικό)
  • καρύδα για επικάληψη

Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπλέντερ τα μπισκότα για να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και το λικέρ (αν βάλουμε).

Ομογενοποιούμε το μείγμα με τα χέρια μέχρι να γίνει μία ενιαία μάζα. Παίρνουμε ένα κομμάτι από το μείγμα και το πλάθουμε σε μπαλάκι. Προσπάθησε να μην είναι πολύ μεγάλα γιατί είναι πολύ γευστικά.

Αφού πάρει το σχήμα της μπάλας, το βουτάμε στην καρύδα και είναι έτοιμα χιονισμένα.

  

Tip: φτιάξε πρώτα όλες τις μπαλίτσες και βάλτες για λίγα λεπτά στην κατάψυξη.

 

Φιλιά, Αντριάνα!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s