Σύγχρονο Ρυζόγαλο

Τώρα πως μου ήρθε η ιδέα να φτιάξω ρυζόγαλο και να το ονομάσω σύγχρονο δεν έχω καταλάβει ακόμα. Είναι από αυτά τα απογεύματα που έχεις όλως τυχαίως ελεύθερο χρόνο από μαθήματα, πρόβες, κλπ, σε μια από τις συνηθισμένες διαδρομές Ψυγείο-Λάπτοπ, βρίσκεις γάλα και σκέφτεσαι ότι δεν θα μπορέσεις να το καταναλώσεις όλο αυτό μέχρι να λήξει. Το συνδυάζεις μαζί με το ρύζι που σου έστειλε η γιαγιά σου (λες και φτιάχνεις κάθε μέρα Ασιατικό) και είπες να ξεκινήσεις να το φτιάχνεις.

Αφού λοιπόν ψάχνεις για συνταγές, διαλέγεις την πιο εύκολη, βγάζεις τα υλικά πάνω στον πάγκο και κράτας την ποσότητα που θα χρησιμοποιηθεί.

Έχουμε και λέμε:

  • 3 κούπες γάλα
  • 1 + 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 3/4 κούπας άχνη_ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
  • 1/3 κούπας κρέμα γάλακτος

Βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα το γάλα και μόλις αρχίζει να ζεσταίνεται, ρίχνουμε το ρύζι και τη ζάχαρη. Αφού πάρει βράση, το κατεβάζουμε σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια και το αφήνουμε να ρουφήξει όλα τα υγρά του. Αφού τα ρουφήξει, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να τραβήξει το ρύζι και αυτήν. Έτσι πως είναι ζεστό σερβίρουμε σε μπολ.

Tip1: Όσο είναι ζεστό, μπορούμε από πάνω να ρίξουμε μια οποιαδήποτε μαρμελάδα. Η μαρμελάδα παίρνει θερμοκρασία από το μίγμα και διαχέεται στην επιφάνεια κάνοντας «νερά» με το μίγμα. Επιπλέον, μπορούμε να ρίξουμε κανέλα, ή να τοποθετήσουμε πάνω στο ρυζόγαλο ένα σύκο γλυκό του κουταλιού με λίγες σταγόνες μέλι.

Tip2: Να σου πω τώρα γιατί το ονόμασα σύγχρονο. Έχω παρατηρήσει λοιπόν, ότι οι νέοι μάγειρες βράζουν τα φαγητά λίγο, ειδικά τα ζυμαρικά και τα ρύζια τα θέλουνε «στο δόντι». Αυτή η αναλογία γάλακτος με ρυζιού κάνει το ρύζι να «χτυπάει στο δόντι» άρα δεν θυμίζει και τόσο το ρυζόγαλο που φτιάχνει η γιαγιά σου και στο χώνει στη μύτη κάθε φορά που πας να την επισκεφτείς.

Τip3: Αφού το ονομάσαμε σύγχρονο, είπα να δοκιμάσω και κάτι τελείως δικό μου μέσα στη συνταγή. Έστυψα μισό πορτοκάλι και το έριξε στο μίγμα που είχε μείνει στην κατσαρόλα λίγο πριν το ρίξω στα δύο τελευταία μπολάκια.

 

 

Φιλιά, Αντριάνα!

Advertisements

4 comments

  1. Δεν είμαι fan του ρυζόγαλου, εγώ είμαι chocoholic!!
    Επειδή όμως η μαμά μου τρελαίνεται για ρυζόγαλο, θα εκμεταλλευτώ το post σου και θα δοκιμάσω αύριο κιόλας την συνταγή!!
    Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι!!:)

  2. Νομίζω οτι η ονοματολογία «σύγχρονο ρυζόγαλο» έγκειται στην αντιδιαστολή με το «ασύγχρονο ρυζόγαλο»,κατα την παρασκευή του οποίου ο παρασκευαστης θα έβραζε το γάλα με το ρύζι χτές βράδυ,τα πρόσθετε μεθαύριο την κρέμα γάλακτος και την κανέλα,και θα έστιβε τα πορτοκάλια την προηγούμενη Παρασκευή.

    1. Είναι κ αυτο μια ερμηνεια. . . Μόνο μη μου το «βαφτισεις» μοντερνο γιατί μετα θα γίνει λίγο κιτς ο τίτλος. Καλημέραα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s