Βάφλα με κουλουράκι;

Μπήκες τις προάλλες εδώ και είπες να σχολιάσεις. Έψαξες για τα πλαίσια να βάλεις name, email και σχόλιο αλλά δεν βρήκες τίποτα.. Τι να κάνουμε βρε φίλη; Να, μερικές φορές κάνει και τις αναβαθμίσεις του αυτό το wordpress που στεγαζόμαστε(για κοίτα πάνω στη διεύθυνση:). Θέλει όλο να βελτιώνεται..αλλά τι βελτιώνει; Αφού ώρες ώρες μισές δουλείες κάνει. Ξέρω κιόλας ότι το τελευταίο διάστημα αφήνεις σχόλιο και δεν φτάνει ποτέ στα χέρια μου για να δημοσιευτεί, όπως επίσης και ότι έβαλες το email σου τέρμα κάτω στην στήλη δεξιά και πάλι δεν ενημερώνεσαι για κάθε κείμενο. Αλλά εντάξει, που θα πάει θα διορθωθεί…

Γι’ αυτό είπα αυτή τη φορά να σου δώσω δύο εύκολες συνταγές να φτιάξεις. Η μια είναι για Βάφλες (μόνο αν έχεις βαφλιέρα) και μπισκοτάκια αλμυρά (αν σου αρέσουν τα τυριά). Πάμε για την πρώτη:

Ζύμη για βάφλες:

(για 10 άτομα)

  • 200 γρ βούτυρο
  • λίγο αλάτι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • φλούδα ενός λεμονιού

Τα χτυπάμε όλα μαζί και ρίχνουμε

  • 5 κρόκους αβγών
  • 200 γρ αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι μπέκιν
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα

Χτυπάμε ξεχωριστά τα ασπράδια από τα 5 προηγούμενα αβγά σε μαρέγκα και την προσθέτουμε στο υπόλοιπο μίγμα. Ανακατεύουμε ελαφρά και είναι έτοιμη.

ΥΓ.1: Όταν ψήσεις τις βάφλες και θέλεις να τις σερβίρεις, μπορείς να απλώσεις ανάμεσα από το παγωτό και τη βάφλα μερέντα(λιώνει) ή να ρίξεις πάνω από το παγωτό γλυκό του κουταλιού. Ή και τα δύο ;).

Αλμυρά κουλουράκια

  • 1 βιτάμ
  • 2 αβγά
  • 1 γιαούρτι μικρό
  • 1/4 κεφαλοτύρι
  • 1/4 τυρί φέτα
  • 2 κουταλάκια μπέκιν
  • αλεύρι όσο πάρει η ζύμη (μαλακή)

Ρίξε τα τρία πρώτα μαζί και ανακάτεψέ τα με τα χέρια. Πρόσθεσε το κεφαλοτύρι και τη φέτα. Τέλος ρίξε μαζί με το αλεύρι το μπέκιν και ανακάτεψέ τα ξανά όλα μαζί. Όσο λιγότερο αλεύρι ρίξεις, τόσο πιο λιπαρά θα γίνουν και θα αφήνουν μια λιπαρή γεύση στο στόμα που δεν είναι πάντα επιθυμητή. Γι’ αυτό ρίξε αρκετό αλεύρι χωρίς να φοβηθείς.

ΥΓ.2: Όταν πλάσεις τη ζύμη και θέλεις να δώσεις σχήμα στα κουλούρια μπορείς είτε να τα κάνεις μπαστουνάκια είτε να ανοίξεις ένα μεγάλο φύλο και να κόψεις με κουπ_πατ στο σχέδιο που θέλεις. Εγώ έκανα καρδούλες, σαλιγκαράκια, αρκουδάκια, σκαντζόχοιρους  και κύκλους. Πρόσεχε μόνο να έχουν όλα το ίδιο πάχος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο ομοιόμορφα. Κι όσο για τα κουπ_πατ που μπορείς να βρεις στη αγορά υπάρχουν πραγματικά πάάάρα πολλά. Για δες κι εδώ.

Φιλιά, Αντριάνα!

Advertisements

2 comments

    1. Έχω την εντύπωση ότι μπορείς να βάλεις οποιοδήποτε τυρί. Τώρα αν δεν σου αρέσει η φέτα, τι θα έλεγες για ελιά; Ή μετά, αν είναι βάλε μόνο κεφαλοτύρι σε διπλάσια ποσότητα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s