Εκτόνωση Καλοκαιριού..

Έχει κι αυτό το βραδινό αεράκι που περιτριγυρίζει τα πόδια σου όπως κι αν τα βολέψεις. Άσε κιόλας που προχθές πήγα βόλτα στο βουνό να μαζέψω όσα μούρα απέμειναν και είδα στα δέντρα να πορτοκαλίζουν τα φύλλα τους. Και στο βάρβαρο σημερινό πρωινό που αναγκάστηκα με γιγάντιες υπερπροσπάθειες να ξυπνήσω στην ώρα μου με έφαγε το αγιάζει! Μα από πότε έχει και το καλοκαίρι τόσο κρύα χαράματα;! Θα πω κι εγώ με τη σειρά μου ότι τελειώνει το καλοκαίρι. Και ΤΙ καλοκαίρι…όπως ακριβώς το λέει και ο τίτλος: Εκτόνωση Καλοκαιριού! Αλλά πες μου τώρα…νομίζεις ότι θα βρεθούν πολλοί να θέλουν να γίνουν χειμερινοί κολυμβητές; Ή θα γεμίζουν οι δήμοι με την ίδια άνεση νερό στις αθλητικές πισίνες; Άσε και το άλλο, ποιος θα ‘ρθει μαζί σου για σερφ μέσα στο φθινόπωρο; Θα μπορείς να ξαπλώνεις χωρίς κουβέρτα στο μπαλκόνι; Να βρέχεις τα πόδια σου με το λάστιχο και αυτά να μη παγώνουν; Να φοράς χρωματιστά και λίγα ρούχα; Να μυρίζεις αλμύρα;

ΌΧΙ…ΟΧΙ… μη το σκέφτεσαι, δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα από όλα αυτά! Μα γι΄ αυτό κιόλας από τον Απρίλιο σε έχω βάλει σε mood καλοκαιριού για να κρατήσεις απόθεμα. Για να πεις με άλλη ευκολία το Σεπτέμβρη ότι τελείωσε το καλοκαίρι.

Τότε που μιλούσαμε για τα καταγάλανα νερά και τα μακροβούτια χαμηλά στην άμμο. Που παίρνεις δυνατή ανάσα για να φύγεις μακριά και χαίρεσαι που τα πνευμόνια σου δεν έχουν ίχνος νικοτίνης για να σκορπίσεις στα πρώτα δευτερόλεπτα. Να σηκώνεσαι αθόρυβα έξω απ’ το νερό και τα μαλλιά σου να έχουν μια πίσω φόρα. Να ξεγλιστράς απο την αγκαλιά του μέσα στο νερό ή να βάζεις το χέρι σου δίπλα απ’ το δικό του για δεις ποιός έγινε πιο μαύρος. Να φουσκώνουν τα μάγουλα από γρανίτα φράουλα και μετά να τρέχεις στο φιλέ του volley.

Εντάξει όμως, πρέπει να σταματήσω τώρα με όλα αυτά τα ανέμελα ξεμυαλίσματα και να προσγειώσω το μυαλό μου σε mood Φθινοπώρου. Εδώ κάποια βοήθεια από την πλευρά σου παίζει;

Δεν τα πάω όμως καλά με το Φθινόπωρο γι’ αυτό θέλω τα δικά σου λόγια να με πείσουν ότι υπάρχουν θετικά στην όψη του. Να μου δώσεις έμπνευση! Αλλιώς κι αλλιώτικη!!

ΥΓ.1: Και τι κάνεις όταν για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι τα εξαρχής σχέδια σου ναυαγούν; Πέφτει η αισιοδοξία σου. Ή προσπαθείς αστραπιαία να καλύψεις τα κενά. Ή πέφτει η αισιοδοξία σου και προσπαθείς αστραπιαία να καλύψεις τα κενά!

ΥΓ.2: Πριν μερικά μέρες σου ζήτησα να θυμηθείς και να μου πεις, τη δική σου αγαπημένη στιγμή του φετινού καλοκαιριού για να την κουβεντιάσουμε εδώ, μαζί παρέα. Γιατί δεν γίνεται…κάτι ωραίο θα υπήρχε μέσα σε όλες αυτές τις ζεστές μέρες. Έστω και μια βανίλια υποβρύχιο κάτω από μια συκιά.

ΥΓ.3: Να σου πω τη δική μου αγαπημένη με μεγάλη δόση συγκίνησης; Τη στιγμή που βλέπεις τη χαρά αποτυπωμένη στο πρόσωπο κάποιου που περνάει στο πανεπιστήμιο, σε σχολή όνειρο ζωής.

ΥΓ.4: Α!!! Να τι καλό έχει στα τέλη ο μήνα που θα έρθει.! Γενέθλια το blog μου φυσικά! (ναι αυτό τώρα ήταν απειλή. Τελεία. Και παύλα. Και κλείνει και η παρένθεση.)

Φιλιά, Αντριάνα!

 

10 σκέψεις σχετικά με το “Εκτόνωση Καλοκαιριού..

  1. Έλα βρε Αντριάνα το φθινόπωρο δεν είναι και τόσο ωραίο πως να σε πείσω; Είναι αυτή η άνοστη μετάβαση, δεν ξέρεις τι ρούχα να φορέσεις… ψιλοχάλια!!
    Αλλά ο χειμώνας; Εξαιρετικός. Να μαζεύεσαι με φίλους Παρασκευή βραδύ να βλέπετε ταινιούλα και έπειτα δίπλα απ’ το τζάκι να λέτε spooky stories!! Να ξυπνάς Σάββατο πρωί και να πηγαίνεις βολτούλα στα μαγαζιά με τις φίλες σου και να βγάζετε φωτό με τις ομπρέλες σας να χτυπάνε η μία την άλλη….
    Να είσαι Κυριακή έξω να βρέχει και όπως θα πέφτουν οι στάλες της βροχής να σου λέει η κάθε μία την δική της ιστορία και να σου στέλνει με την ενέργεια της έμπνευση για να πεις και εσύ τις σκέψεις σου!!
    Να πηγαίνεις τριήμερο σε χειμερινά θέρετρα και να παίζεις χιονοπόλεμο με τους φίλους σου και να φτιάχνετε χιονάνθρωπους σαν μικρά παιδιά.
    Να πλησιάζουν Χριστούγεννα και όλα να είναι στολισμένα και όπως η χαρά μπερδεύεται με την μελαγχολία εσύ να χαμογελάς δίπλα απ’ το δέντρο και να κάνεις ευχές από μέσα σου για την νέα χρονιά.
    Να βγαίνεις για καφέ και να παραγγέλνεις ζεστή σοκολάτα, και το κρύο απ’ έξω να είναι ιδανικό για αγκαλιές με τον αγαπημένο σου!!
    Κάθε εποχή έχει την δική της ομορφιά και αφήνει περιθώρια για τις δικές της στιγμές, σημασία έχει να θες να την ζήσεις. Έτσι και αλλιώς η ζωή κυκλικά πηγαίνει η εποχή θα ξαναέρθει σημασία έχει όταν φεύγει να σου αφήνει μια γλυκιά γεύση στα χείλη και μια τρυφερή αίσθηση στην ψυχή!!
    Όμορφο απογευματάκι να έχεις γεμάτο χρώματα και όμορφες στιγμές!! 🙂

    1. Κάθε εποχή εχει τα δικα της γούστα.
      *τους τελευταίους μήνες προσπαθώ να δώ καμία ταινία κι όλο κοιμάμαι πριν τη μέση:(.
      *το ντύσιμο εφιάλτης!!
      *δεν ξέρω ποιος σοφός έκανε τη γαλοτσα μόδα, αλλα απο τότε που μπορεί να φορεθει παντού λατρεψα τη βροχή!
      *φωτο με κόκκινες μύτες κ ένα κασκόλ να αγκαλιάζει δυο λαιμους.

      Ο χειμώνας με λίγα λόγια είναι χουχουλιαστος, ενώ το φθινόπωρο μια καλή μεταβατική περίοδος. Αυτο το φθινόπωρο μου βγαίνει η ψευδαισθηση οτι κάτι καινούργιο θα συμβεί. Παιχνίδια του μυαλού…

      Καλή νύχτα Drama 👑

  2. η μυρωδιά που έχει το πρωτοβρόχι, τα χαλιά από κίτρινα, ξερά φύλλα στο χώμα, η απαλή μουντάδα του ουρανού που σε καλεί να βάλεις καμιά ποστροκιά για να ταξιδέψεις και να τα βρεις με τον εαυτό σου, η αρχή μιας νέας (ακαδημαϊκής ή μη) χρονιάς, η επαναδραστηριοποίηση μετά την αποχαύνωση του καύσωνα, μπλα μπλα μπλα…

    1. Nαι…τελικά είναι όλα αυτά και αλλα τόσα! Σκεψεις που θα έρθουν, στιγμές που θα περάσουμε, συναισθήματα που θα βιωσουμε. Εχει τόσα πολλά η κάθε εποχή, αρκεί να θέλεις να τα δεις! Καλο βραδυ:)

  3. Όταν σας ρουφήξει κι εσάς το μαγκανοπήγαδο της ζωής με την ρουτίνα,τις καθημερινές υποχρεώσεις,το κυνήγι του μεροκάματου και την έλλειψη ελεύθερου χρόνου,αναπόφευκτα πιστεύω θα κλαταλήξετε στο ίδιο συμπέρασμα,οτι δηλαδή
    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΝΑΙ.

    ……..
    ……..
    ……..
    ……..

    1. Αφού όπως συχνά-πυκνά θίγεις το θέμα της δουλειάς στα σχόλια σου, λογικά αυτό ο μήνας που μόλις τελείωσε θα πρέπει να είχε αρκετό ελεύθερο χρόνο + φυγή ρουτίνας + μειωμένο κυνήγι μεροκάματου. Όποτε, ίσως και να μην είναι όλα μέσα στο χρόνο ίδια.

      Ps1. sorry για τις τελείες αλλά καλά τα αστεία εδώ μέσα αρκεί να είναι λίγο πιο κομψά.

      Ps.2: Καλό φθινόπωρο να έχεις και καλή προσαρμογή στους παλιούς κλασικούς ρυθμούς..

      Ps.3: http://www.youtube.com/watch?v=A4JMceDfqqk

      Καλό μεσημέρι.

  4. Εγώ θα το παραδεχτώ…. το πεθύμησα το φθινοπωράκι και το σχολείο -λίγο-
    αλλά το καλοκαίρι δεν συγκρίνεται με τίποτα

    1. Αφού πεθύμησες το φθινοπωράκι και το σχολείο -λίγο- μπορώ αν θέλεις να σου δώσω τα βιβλία μου για να δώσεις εσύ εξεταστική για μένα. Για σκέψου του..;) 😉

  5. Το έχω πει και θα το ξαναπώ λατρεύω το χειμώνα και ανυπομονώ να έρθει !
    Καλά τα μπάνια στη θάλασσα , καλή η παραλία αλλά δεν το συγκρίνω με τίποτε με μια βραδιά στο τζάκι παρέα με φίλους , να πίνουμε κρασάκι, να παίζουμε επιτραπέζια και να γελάμε . Ή να είσαι στον καναπέ και να λες στον αγαπημένο σου κρυώνω και να έρχεται να σε παίρνει αγκαλιά για να σε ζεστάνει , φιλώντας σου τρυφερά τα χείλη. Εεεε?
    Φιλιά!

    1. Ναι…δεν υπάρχει τίποτα πιο χουχουλιαστό από το «να είσαι στον καναπέ και να λες στον αγαπημένο σου κρυώνω και να έρχεται να σε παίρνει αγκαλιά για να σε ζεστάνει , φιλώντας σου τρυφερά τα χείλη»! Μου άρεσαν πολύ οι εικόνες σου. Μου δίνουν αφορμή να δω τους επόμενους μήνες λίγο πιο θετικά και με περισσότερη προσμονή:) Φιλιαααα

Σχολιάστε