Εκείνος, εκείνη και η peep toe…

Τρώμε την τελευταία κουταλιά παγωτού όταν χτυπάει το τηλέφωνο της. Στα επόμενα 10 λεπτά μας βρίσκει ο χρόνος εμένα να κάθομαι ατάραχη στον καναπέ κι εκείνη να περπατάει αλαφιασμένη πάνω κάτω μπροστά μου επαναλαμβάνοντας συνέχεια την πρόταση «Τώρα τι θα κάνω; Θέλω ή δεν θέλω;».

Όταν είσαι παντρεμένη με τον άνθρωπο σου, ξέρεις από την αρχή ότι όποιος φίλος από δω και πέρα παντρευτεί, θα γράψει από έξω «αξιότιμη οικογένεια _(επίθετο αντρός)». Κάτι παρόμοιο σε πιο ελαφριά μορφή ισχύει όταν είστε αρραβωνιασμένη (ή λογοδοσμένοι, ή ό,τι τέλος πάντων). Τί γίνεται όμως όταν έχεται κανονική -και όχι ελεύθερη- σχέση και ο φίλος σου σού κάνει για πρώτη φορά πρόταση να τον συνοδεύσεις;

Η Μαρία είναι άτομο που δύσκολα δεσμεύεται, πόσο μάλλον να είναι παρόν μαζί του σε σημαντικές κοινωνικές εκδηλώσεις. Τα έβλεπε όλα πιο χαλαρά απ’ ότι τα έβλεπαν οι σύντροφοί της στα 25 της χρόνια. Τους γνώριζε, έβρισκαν ένα κοινό τρόπο επικοινωνίας, αλλά από κει και πέρα εκείνη προσπαθούσε πάντα να κρατάει εκείνον μέχρι ένα όριο. Έβγαινε με την παρέα του, έβγαινε με τη δική της, όταν όμως ερχόταν η στιγμή για μια σημαντική κοινωνική εκδήλωση, εκείνη έβρισκε την κάθε δικαιολογία για να μην παρουσιαστούν μαζί.

Όταν έχεις μια σχέση και δεν θέλεις να παρουσιάζεσαι μαζί της κρατώντας την σε low profile, θα μπορούσε άνετα να υποστηρίξει κάποιος από την απ’έξω ότι την έχεις μόνο για να περνάς καλά (if you know what I mean). Αυτό όμως θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί και ως Ελεύθερη Σχέση. Θα ήταν ελεύθερη σχέση αν οι κοινές τους εμφανίσεις περιοριζόταν μόνο στα 65 τετραγωνικά του σπιτιού ενός από τους δύο και μετά χώριζαν οι δρόμοι τους τελείως μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα βρισκόντουσαν. Χωρίς περιττές ερωτήσεις για το που ήσουν, πως πέρασες, ή γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο να δεις τι κάνω. Μόνο εσύ, αυτός κι ένα μήνυμα για να βρεθείτε.

Όταν όμως πέρα από αυτά τα τρία που πριν λίγο διάβασες στην τελευταία πρόταση υπάρχει και το δέσιμο, με μια ταμπέλα «Σε σχέση», τις μερικές κοινές εμφανίσεις και την αγκαλιά που λίγοι σου προσφέρουν, ξέρεις ότι μια τέτοια σχέση δεν μπορεί να ενταχθεί στην ελεύθερη. Ίσως και να μην θέλει.

Η Μαρία δέθηκε μαζί του, χωρίς απαραίτητα να περιμένει να κάνει το ίδιο κι εκείνος. Εκείνος όμως το έκανε, κι έτσι την κάλεσε να έρθει μαζί του στο γάμο της κόρης του αφεντικού του. Ναι, βαριά δεξίωση, ίσως και υπεύθυνη. Γι’ αυτό «τα έχασε» κιόλας όταν της το είπε, γιατί εκείνη κατάλαβε ότι ήταν απόλυτα σίγουρος γι’ αυτό που της ζήτησε. Κοινός, την εμπιστεύτηκε σε αυτό που ήταν το τελευταίο που περίμενε.

Στα επόμενα 30 λεπτά ήταν όλα τα ρούχα μου έξω από την ντουλάπα, πεταμένα, τσαλακωμένα και δοκιμασμένα για το ποιό της ταιριάζει καλύτερα και κατάλληλα στην περίπτωση. Σκεφτόταν φωναχτά για το πως πρέπει να μιλάει, τι να λέει, πως να κάθεται στο τραπέζι, αν πρέπει να λέει τη γνώμη της σε κάποιο θέμα, ή αν θα χρειαστεί να πιάσει κουβέντα με κάποιους σημαντικούς συνεργάτες του φίλου της, χωρίς να δίνει κι απαντήσεις. Μετά από δύο μέρες το απόγευμα, την βρίσκει ο χρόνος να προσπαθεί να στερεώσει την peep toe της πάνω στα πατάκια του συνοδηγού, κάνοντας από το άγχος της το πρώτο λάθος, φόρεσε black little dress πάνω στην μηχανή.

ΥΓ1: Σου πρότεινε να πας μαζί του στο γάμο αλλά και στη δεξίωση που είναι καλεσμένος. Όταν είναι φίλος ή γνωστός του, είναι απλά τα πράγματα γιατί θα υπάρχουν κι άλλοι στο ίδιο ύφος μαζί σας. Όταν όμως είναι κάποιος σημαντικός από τη δουλειά εκεί ίσως θέλει περισσότερο σκέψη το όλο σκηνικό. Όταν είναι κολλητός; Θα πρέπει να είσαι οΚ μόνο που σε σκέφτηκε για να στο πει, γιατί ξέρεις ότι σε ποδόσφαιρο και κολλητούς απλά δεν επεμβαίνεις. (Πλάκα κάνω…)

 

ΥΓ2: Κι αν θες τη γνώμη μου, όταν δεν ξέρεις τι να φορέσει ένα black little dress είναι η πιο σίγουρη επιλογή, όπως είπε και η Coco.

 

ΥΓ3: Η Μαρία τελικά πήγε στο γάμο μαζί του. Όχι γιατί δεν μπόρεσε να αρνηθεί την πρότασή του, ούτε γιατί ένιωθε υποχρέωση σαν κοπέλα του. Πήγε μαζί του για να δει μήπως το παραπάνω βήμα που θα έκανε, τη βοηθούσε να δεθεί περισσότερο μαζί του γιατί καταβάθος κι εκείνη αυτό ήθελε, απλά φοβόταν να το παραδεχτεί. Όσο για το πως φέρθηκε σε όλο το event, θα τα πούμε σε άλλο ποστ.

 

Φιλιά, Αντριάνα!

 

photos by: pinterest_home

Advertisements

10 σκέψεις σχετικά με το “Εκείνος, εκείνη και η peep toe…

 1. Καμιά φορά όταν δεν ξέρεις τι είναι αυτό που θες ή εν πάση περιπτώσει όταν δεν είσαι σίγουρος ότι αυτό είναι το σωστό, η ζωή σε φέρνει προ τετελεσμένων γεγονότων, γιατί είναι γνωστό πως στα όρια ο άνθρωπος καταλαβαίνει τι μουρμουρίζει τόσο καιρό η φωνή μέσα του.
  Ελπίζω να πέρασαν καλά. Περιμένουμε το επόμενο post!!
  Όμορφο απογευματάκι να έχεις Αντριάνα! Μάκια.

  1. Θα συμφωνήσω ότι στα όρια οι άνθρωποι καταλαβαίνουν πολλά. Όσο για τη Μαρία, ήταν απλα φόβος. Φόβος για το να δεθει λίγο παραπανω με τη σχέση της. Ξέρεις μαρίνα, αυτο μπορει να πηγάζει απο πολλα…είτε γιατι πληρώθηκε, είτε γιατι είναι πολυ αυτάρκης, είτε είτε…πάντως μαζί του πήγε και μπορώ να σου εκμυστηρευτω ότι πέρασαν κ καλα!!! Καλο ξημέρωμα:)

 2. Το παρα-αναλύετε imho.
  Εξάλλου συνήθως αυτές οι δεξιώσεις ξεκινάνε κυριλέ με μπουφέ και χατζηγιάννη αλλά καταλήγουν να χορεύουν όλοι καρσιλαμά πανω στα τραπέζια τύφλα.
  Το πιθανότερο είναι την άλλη μέρα κανείς να μην θυμόταν ούτε με ποιά ήταν μαζί ο τύπος ούτε τί φορούσε.

  ΥΓ και αυτά τα περί «ελεύθερης σχέσης» είναι κολοκύθια μετα συγχωρήσεως.
  Πολλές το ξεκινάνε στο έτσι αλλά δεν αργούν να το γυρίσουν στο
  «πάλι με τους φίλους σου 8α βγείς;» ή
  «γιατί άργησες να το σηκώσεις,όταν σε πήρα τηλέφωνο;»

  1. Ναι..συνήθως οι κοπέλες/γυναίκες κάτι τέτοια θέματα τα κοιτούν περισσότερο σε αντίθεση με τους άντρες. Διακρίνω μια οικειότητα με αυτές τις εκδηλώσεις ή είναι η ιδέα μου;:) Σε μια ΕΣ, οι κανόνες μπαίνουν από μαζί και όχι μόνο από τον έναν. Τώρα αν κάποιος από τους δύο το γυρίσει…μάλλον έχει αρχίσει να νιώθει κάτι παραπάνω.

   PS. έχω μία απορία..σχολιάζεις σύμφωνα με αυτά που διαβάζεις στο ποστ ή με αυτά που έχεις στο μυαλό σου προσαρμόζοντας τα στο topic του post?

   Καλό απόγευμααα….

 3. Παιδιά, εγώ δεν μπόρεσα να διαβάσω ολόκληρο το ποστ. Μπορεί κανείς plz να μου κάνει μια σύντομη περίληψη; Thanks!

  1. Περίληψη; Wowww….πόσα χρόνια έχω να γράψω;! Θα σου πω εγώ λίγα λόγια: Είναι μια κοπέλα που απλά ο φίλος της τής ζήτησε να τον συνοδέψει μαζί του σε μια επίσημη δεξίωση που είχε να πάει. Εκείνη αμφιταλαντεύεται για το όλο σκηνικό και στο τέλος ακολουθεί. Γύρω από αυτά τα δύο περιστρέφεται το κείμενο. Καλό απόγευμα:)

 4. Καλησπέρα και απο μένα! Αυτο που έχω να πω εγω είναι ότι οι περισσότεροι άνθρωποι βάζουν την ταμπέλα σχέση λες και ότι αυτή η λέξη τους ορίζει (το ίδιο ισχύει και για τον γάμο).Παντως για να πήγε η Μαρία στον γάμο θα πρέπει κάτι να της έλεγε από μέσα της αλλα και για τους δικούς της λόγους!περιμενω και εγω να μας πεις πως πέρασαν στον γάμο στο επόμενο ποστ!!

  (για ακόμα μια φορά με ταξιδεψες σαν να ήμουν και εγω παρόν)

  Να σαι καλα!!!

  1. Θα συνεχίσω Θάνο με την ιστορία τους… δεν ξέρω αν είναι πολύ ενδιαφέρον αλλά θα το κάνω:) Οι ταμπέλες είναι ένα μεγάαααλο θέμα που πολλές φορές παγιδεύουν τον άνθρωπο μέσα στα πρέπει και τα μη. Καταλαβαίνεις τι εννοώ. Όσο για αυτούς τους δύο πρωταγωνιστές, δεν είχαν θέμα με τις ταμπέλες αλλά με τα βήματα που θέλουν ή δεν θέλουν να κάνουν. Χαρά μου που σε ταξίδεψα, είναι ένα μικρός στόχος αυτού του blog. Τα φιλιά μου :*)

 5. Η συνέχεια της ιστορίας θα κρίνει… πάντως είναι ένα βήμα μπροστά σε μια σχέση… (εδώ μιλάει η πείρα!) χαχα! 😉

  Καλώς σε βρήκα, θα επιστρέψω να σε περιδιαβάσω… σύντομα! 🙂

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s