Το πρώτο άγγιγμα

Εντάξει, ξέρεις πως είναι. Έχετε φτιάξει το δικό σας eye_contact,  την αγγίζεις, ανταποδίδει, σε αγγίζει, έχεις γίνει σπίρτο που θέλει εδώ και τώρα να πάρει φωτιά και μετά να σβήσει. Τη φλόγα εννοώ που εκείνη φρόντισε ν’ ανάψει. Ένα άγγιγμα χαρακτηρίζεται σύμφωνα με τα εξής στοιχεία: την υφή του χεριού σου, τη δύναμη, τη διάρκεια, και την ενέργεια που θα μεταδώσεις. Οπότε τώρα ξέρεις, αφού διάβασες τα τέσσερα προηγούμενα, δεν σε παίρνει να αγγίξεις όπως να’ ναι που και ακόμα κι αν το κάνεις, δεν έχεις τη δικαιολογία ότι δεν τα ήξερες. Και ναι, η πρόθεση παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο.

Ήξερα ότι η φίλη μου θα με έπαιρνε τηλέφωνο στη μέση της νύχτα για να μιλήσουμε, να με βρίσει αν ξέχασα να κάνω κάτι, αν είχε αϋπνίες, αν ήθελε να συζητήσουμε για τον «συγχωρημένο», ή την ταινίας που μόλις είδε και (το πιθανότερο) να μην της άρεσε το τέλος, να προβληματιστεί 4324 φορές γιατί στείλαμε τη μυθωδεία στο διάστημα εκείνη τη μέρα κι όχι κάποια άλλη. Αλλά το να βρεθεί μπροστά στην πόρτα μου εκείνη τη νύχτα «παγωμένη» και σοκαρισμένη ήταν κάτι που μετά από τόσα χρόνια που την ήξερα δεν το φανταζόμουν.

«Τι έγινε;»

παύση

«Πες.μου.τώρα.τι.έγινε;»

παύση και κοιτάει κάτω

«Λέγε.τώρα.τι.στο.διάλο.έγινε;Μίλα!Και γιατί είσαι τέτοια ώρα εδώ;»

Ήξερα κι εδώ, ότι όταν μπαίνει σπίτι μου κατακτάει με τη μια όλο το χώρο του καναπέ ενώ τώρα την παρατηρώ να τοποθετεί το σώμα της σε συγκεκριμένο σημείο, να μετράει το πως θα τοποθετήσει τα χέρια της πάνω στα πόδια της, το πρόσωπό της έχει κλίση προς τα κάτω και να Μη με κοιτάει. Τρέμει! Η Δική Μου φίλη τρέμει!!Γιατί τρέμει η Δική Μου φίλη;! Ήταν ώρα που έπρεπε να ήταν μαζί του όπως κανόνισαν. Τον έδιωξα, μου λέει και συμπληρώνει, νιώθω μια αηδία. Στο άκουσμα της τελευταίας λέξης μεταφέρθηκε όλο το πάγωμα πάνω μου κι εκείνη ξεσπάει σε κλάματα.

Το άγγιγμα. Αυτό με το οποίο ξεκινάει η ίδια η ζωή. Κατά σύλληψη του ανθρώπου(έρωτας), κατά την εκροή του ανθρώπου από τη μήτρα της μητέρας και μπαίνει απευθείας στην αγκαλιά της(γέννα), κατά την εκδήλωση χαράς στα πρώτα χρόνια του ανθρώπου(όσο μεγαλώνουμε τόσο την ελαττώνουμε), κατά τον τελευταίο χαιρετισμό(κηδεία) και φυσικά κατά την απόλαυση του σεξ(ή όπως αλλιώς το λες).

Πως ακουμπάς ένα σώμα για πρώτη φορά; Το σκέφτηκες ποτέ; Πως το αγγίζεις; Η απλά φτάνεις σε μια ηλικία, επαναπαύεσαι στις 5, 10, 15 εμπειρίες που μπορεί να έχεις κι απο εκεί και πέρα μία τεχνική για πασπαρτού; Δεν βλέπεις πως αντιδράει ο άλλος που είναι μαζί σου; Αναρωτήθηκες ποτέ αν ένα σώμα που πιάνεις το πονάς; Και πως μπορεί να νιώθει ο άλλος όταν πονάει; Και τι ηδονή βρίσκεις εσύ σε όλο αυτό; Κι αυτός ο πόνος γρήγορα μετατρέπεται σε φόβο κι από εκεί που ήσουν μια πηγή έμπνευσης και πιθανή ευχαρίστηση, τώρα έγινες η απειλή. Η επικίνδυνη απειλή. Και ψάξε να βρεις τριγύρω σου αν υπάρχει έστω και μία τύπισσα που να τη βρίσκει με απειλές.

Δε θα βρεις. Κι αυτό όχι για να υποστηρίξω τη ρομαντική φύση του γυναικείου φύλου κι άλλα τέτοια κλισέ (μετά από τόσα που έχω γράψει εδώ γνωρίζεις ότι δεν ρέει πολύ ρομαντισμός στη φλέβα μου) αλλά γιατί μιλάμε για την πρώτη φορά. Το Πρώτο Άγγιγμα. Το πρώτο σκαλί. Την πρώτη φορά που έρχεσαι σε επαφή με τον άλλον. Την πρώτη φορά που τον βλέπεις γυμνό μπροστά σου. Την πρώτη φορά που γίνεστε ένα. Εσύ κι εκείνη. Εσύ κι εκείνος. Δεν είναι ντροπή, όλα τα ζευγάρια το κάνουν. Και η γλώσσα έχει φτιάξει το δικό της επιστημονικό λεξιλόγιο για στιγμές αμηχανίας, οπότε μη με κοιτάς με μισό μάτι και συνέχισε να διαβάζεις!

Ένα σώμα δεν είναι μόνο του, όπως δεν είναι μόνο του κι ένα μυαλό. Κι όταν θέλεις το σώμα της (μελλοντικής;παρούσας;) κοπέλας σου να γίνει ολοκληρωτικά δικό σου -που δεν είναι καθόλου κακό και απόλυτα φυσιολογικό- προσπαθείς να το διεκδικήσεις, και καλά κάνεις. Μέχρι στιγμής έχουμε την επιθυμία. Η πρόθεση είναι το «γιατί» και το γιατί καθορίζει τα πρώτα τέσσερα που διάβασες αρχή (υφή, δύναμη, διάρκεια, ενέργεια). Όπως ένα one-night-stand είναι kinder έκπληξη για το τι θα τύχεις, το ίδιο ρίσκο παίρνεις και στην πρώτη φορά της σχέσης σου, ή έστω αυτής που είναι στα σκαριά να γίνει σχέση. Αν η φάση «δέσει» και βγει χημεία μεταξύ σας, απλά δεν σταματάς, αν όμως δεν…..δεν!

Το κάθε σώμα βγάζει μια ενέργεια, και ο κάθε άνθρωπος το στηρίζει διαφορετικά. Μπορεί μια γυναίκα να είναι ψηλή αλλά η πλάτη της να γέρνει, να είναι αδύνατη αλλά οι οπισθιοι μηριαίοι να τρέμουν σαν φρουί ζελέ, να είναι κούκλα Σάββατο βράδυ αλλά Κυριακή πρωί να βλέπεις τη μετάλλαξη on-line, ή να έχει έντονες καμπύλες με αρκετές ραγάδες. Όπως αντίστοιχα οι άντρες να είναι γυμνασμένοι αλλά να μοιάζουν με τρόφιμοι, να έχουν μπρουτάλ ύφος (νέο μοτίβο Έλληνα) ακόμα και στο πως θα σκουπίσουν τα χέρια τους ενώ στην πραγματικότητα να μπάζουν από παντού, να στο παίζουν αυθεντικά αρσενικά αλλά να βλέπεις μήνυμα στις τρεις τη νύχτα ότι έλειψε στον Μπάμπη. Κι όπως θέλεις εσύ να πεις στην άλλη «κοίταξε τα πόδια σου που τρέμουν σαν κρεμ_καραμελέ του Γιώτης», έτσι κι εκείνη θα σου πει τα δικά της. Που όπως αυτό ισχύει εξωτερικά, το ίδιο ισχύει και εσωτερικά. Πως μπορείς, λοιπόν, να πονάς ένα σώμα ενώ πριν το χάιδευες και το αγκάλιαζες; Πως μπορείς να είσαι τρυφερός τη μια στιγμή και την άλλη να μετατρέπεσαι σε άλλο, αγνώριστο, εαυτό; Κι αν με την πρώτη φορά βγάζεις τόσο άγρια ορμή σ’ εκείνη, τι θα κάνεις σε έναν έντονο καβγά; Τι θα κάνεις όταν μαλώσετε; Τι θα κάνεις ΚΑΘΩΣ μαλώνετε; Τι θα κάνεις όταν εκείνη θα έχει το θάρρος να ξεσπάσει πάνω σου για δικά της θέματα; Τι θα της ζητήσεις όταν και αν φτάσετε στην 5634 φορά σας; Εκεί είναι αλλιώς, στην 5634 φορά πρέπει να είναι αλλιώς, διότι ένας άνθρωπος τα χρειάζεται όλα, ένα ζευγάρι τα χρειάζεται όλα. Τον καβγά, την τρυφερότητα, τη διαφωνία, την αγκαλιά, το φιλί, τον απλό ύπνο, να κυκλοφορήσεις μαζί του έξω, να αποδεχτεί τις φίλες σου, να αναφέρει τα στραβά τους, να κάνεις καιρό να τον δεις, να σου φτιάξει καφέ, να νευριάσει που έχεις ξεχασμένο το κινητό σου, να, να, να.! Όλα χρειάζονται κι όλα τα θέματα μπορούν να θιχτούν από ένα σημείο και μετά, όχι όμως από τις πρώτες 2 ώρες που συναντήθηκες μαζί της/του και βρέθηκες σ’ ένα κλειστό χώρο.

Κάθε άνθρωπος διαφέρει, έχει τη δική του ιδιοσυγκρασία, τη δική του αντίδραση στα πράγματα και η διαφορετική αντίδραση των ανθρώπων οφείλεται στη διαφορετική εικόνα του εαυτού. Αν την αντιμετωπίσεις σαν μια πόρνη της Φυλής, εκείνη θα το καταλάβει, θα το νιώσει, και θα αντιδράσει. Αν αποδεχτεί αυτή τη συμπεριφορά, δείχνει να συμφωνεί μ’ αυτό που της δείχνεις, αν όχι, ψάχνεις λάθος πράγματα σε λάθος άνθρωπο. Εκτός κι αν την τεστάρεις, που στην πρώτη φορά ακόμα και οι πιο άπειροι το αποφεύγουν.

Καθόμαστε μαζί στον καναπέ και ακούω, ακούω πολλά. Τη βλέπω να κλαίει βουβά και να μου μιλάει πιάνοντας με τόση δύναμη τα χέρια μου λες και θέλει να μου τα σπάσει. Τις τα πιάνω το ίδιο.

 

Υ.Γ:

-Νιώθω μια αηδία. Το καταλαβαίνεις;

-(παύση)

-Νιώθω λες και έδωσα έγκριση σε όλο αυτό, ότι φταίω! Πες μου γαμώτο, το καταλαβαίνεις;

-(παύση)

-θέλω να…

-…κάνεις μπάνιο με καυτό νερό για να φύγει κάθε ίχνος και μυρωδιά από πάνω σου.

-Ναι.

-Και φοβήθηκες όταν του είπες να φύγει από το χώρο σου.

-Ναι.

 

Φιλιά, Αντριάνα!

 

photo by: http://loveyourthoughts.tumblr.com/

Advertisements

21 σκέψεις σχετικά με το “Το πρώτο άγγιγμα

 1. Δυστυχώς οι άντρες έχουν δει τόσες τσόντες που νομίζουν ότι αυτά γίνονται και στην πραγματικότητα…

  Γελοίοι!

  1. Λες να είναι τόσο αφελείς; Να σου πω την αλήθεια δεν το αποκλείω…

   «Γελοίοι»-> το έχω πει πολλές φορές στα λίγα χρόνια μου!

   Καλησπέρα Χριστίνα:)
   χΧχ

 2. Ήταν πολύ έντονο αυτό που μας περιέγραψες και έπιασα τον εαυτό μου φοβισμένο να διαβάζει την συνέχεια γιατί δεν είναι κάτι που ανά πάσα στιγμή δεν μπορεί να συμβεί στον καθένα μας. Δεν, δεν ξέρω τι να πω και τι να σχολιάσω. Κάποιες φορές οι άνθρωποι απλά με αηδιάζουν.

  1. Είναι έντονο το κάθε τι που διαπραγματεύεται το παραπάνω. Το κείμενο είναι έντονο…οι κουβέντες στα σχόλια…οι εικόνες που πλάθει η φαντασία…ένταση και ενίοτε βία. Σε τέτοιες περιπτώσεις ακόμα και η σιωπή βοηθάει.

   *Και μένα!

   Καλησπέρα Μαρίνα
   χΧχ

 3. Θα είμαι λίγο αυστηρή Αντριάνα μου χωρίς να ξέρω λεπτομέρειες φυσικά…
  Είναι εξαιρετικά οδυνηρό το πρώτο «άγγιγμα» να σου αφήσει μια αίσθηση αηδίας και τις περισσότερες φορές το τραύμα αργεί πολύ να επουλωθεί…
  Όλοι οι άνδρες δεν είναι καθίκια… αλίμονο!
  Πολύ φοβάμαι πως όταν κάτι τέτοιο συμβαίνει σ’ ένα νέο κορίτσι, αυτό θα αργήσει να ξαναδοκιμάσει… δεν θα πω να υποκύψει γιατί στο σεξ είμαστε δυο και φέρουμε την ευθύνη των επιλογών μας και εδώ φυσικά δεν μιλάμε για σωματικό βιασμό…
  Λυπάμαι που «το πρώτο άγγιγμα» υπήρξε ένα σοκ για τη φίλη σου… και τώρα εσύ πρέπει να κάτσεις κοντά της και να την ακούσεις γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις θέλουμε και πρέπει να μιλάμε…να μιλάμε συνέχεια… και δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς, μόνο να αισθάνεται πως την αγαπάς και την πονάς.

  ΑΦιλάκια τρυφερά και καλή σου/σας δύναμη…

  1. Αυτό…δεν χωράνε πάντα τα λόγια παρηγοριάς. Αργείς να δοκιμάσεις γιατί φοβάσαι. Όταν ο άλλος σε αγγίζει βίαια, σου μιλάει επιθετικά, δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς εύκολα. Σαφώς, όλοι άντρες δεν είναι καθίκια και καταλαβαίνουν πολύ καλά τι γίνεται γύρω τους όσο εσωστρεφείς(οι περισσότεροι) κι αν είναι. «Απαιτείται» δύναμη γιατί «πρέπει» να μπεις ξανά στο παιχνίδι, να φλερτάρεις, να κάνεις έρωτα, να γνωρίσεις καινούργια boys, να αποτύχεις πάλι(πιο ανώδυνα φυσικά), να μπεις ξανά στο παιχνίδι της καθημερινότητα.

   Φιλιά πολλά μάγισσα και καλό απόγευμα:)

  1. Θέλω αυτά τα άρθρα να είναι μεταδοτικά και χάρηκα που μου το είπες! Βασικά μου αρέσει οτιδήποτε αφορά το ανθρώπινο σώμα σε συνδυασμό με το συναίσθημα, διότι ένας άνθρωπος δεν αποτελείται μόνο από τον σκελετό του αλλά και από το πνεύμα του, το πως βιώνει το κάθε τι.

   Καλησπέρα Εύη!

 4. Θεωρώ ότι το άγγιγμα ειναι ένα μέσο για να έρθεις σε επαφή με τον άλλον, είτε γίνεται απο την πλευρά του αγοριού, είτε του κοριτσιού. Μπορεί να γίνει με ιδιαίτερο τροπο που δείχνει ο καθένας στην αρχή μιας γνωριμίας -συνήθως απο τον άντρα που εκεί θα δείξει στην κοπέλα τι θέλει να δώσει αλλά και πως θα το «μεταφράσει» εκείνη. Δεν μπορεί όμως απο την μια να ειναι αλλιώς και όταν έρχονται πιο κοντά να την πονάει. Πιστευω ότι δεν ειναι θέμα ταινιών που έχει δει ο άντρας-αγόρι αλλά από το τι θέλει να κάνει. Τις περισσότερες φορές θέλει να κάνει κάτι που να «μείνει», χωρίς να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί αν της αρέσει. Απλά να βγάλει τα ένστικτα του όσο πιο «αντρικά» πιστεύει.
  Οσο για τον τελευταίο διάλογο σου δεν έχω να πω κάτι. Δεν επιτρέπεται τέτοια μεταχείριση απο κανέναν Μ…

  1. Ναι, κάτι να πω/να δείξω/να κάνω για να ενθουσιάσω αυτήν που έχω απέναντι μου.
   Να «πουλήσω» ιστορία με άλλα λόγια.
   Επιπλέον, μπορεί να ακουστεί κάπως αυτό που θα γράψω και δεν ξέρω αν είμαι πια τόσο επηρεασμένη από όλα αυτά που διαβάζω για το ανθρώπινο σώμα αλλά η ηλικία του ανθρώπου -κατά την σεξουαλική επαφή- παίζει ρόλο. Άλλιως είναι ένα άτομο στα 15, αλλιώς στα 25, αλλιώς στα 35, αλλιώς στα 45, στα 55, ….
   Και όταν δεν υπάρχει μόνο ένας στη ζωή μια κοπέλας(ή/και αγοριού(νομίζω) αναπόφευκτα μπαίνει η σύγκριση, κι αν φτάσει εκείνη στο σημείο να πει «ένα φόρο τιμής σε όλους τους πρώην που γνώριζαν πως να φερθούν», εσύ ο παίχτης, το έχεις χάσει το παιχνίδι!

   Καλησπέρα Θάνο:)

 5. Ανοίξατε ένα πολύ καλό θέμα ναι…βιασμός είναι και όχι πρώτο άγγιγμα αυτό..βοήθεια και χρόνο ωμά το λέω θέλει η φίλη σου τα λόγια είναι φτηνά πολύ και λίγα Γυναίκες γνώρισα αλλά σε καμία δεν άφησα σημάδια στην ψυχή μόνο ένα χαμόγελο …Το κουβαλάς αυτό μια ζωή και το συγκρίνεις κάθε φορά..

  1. Το να συζητάς τέτοια θέματα με ανθρώπους που εμπιστεύεσαι βοηθάει. Σαφώς, μια τέτοια κατάσταση θέλει το χρόνο της για να ξεθυμάνει και δεν ξεχνιέται! Την κουβαλάς για μέρες(;)…μήνες(;)…χρόνια(;)…
   Το παραπάνω γεγονός δεν είναι βιασμός. Μπορεί να νιώθεις ΣΑΝ να βιάστηκες, αλλά ΔΕΝ βιάστηκες. Το σεξ μπορεί θεωρηθεί και σαν χημεία…ή τα βρίσκεις με τον άλλον ή δεν τα βρίσκεις…ο καθένας έχει τα δικά του γούστα και τον δικό του τρόπο έκφρασης κι αν θέλεις τη γνώμη μου, δεν νομίζω να έχει πολύ μεγάλη σημασία η γκάμα κάποιου. 🙂

 6. Αυτό ηταν πολύ έντονο για πρωινο ανάγνωσμα ομολογω οτι σοκαριστηκα. Ευχομαι η φιλη σου να το ξεπερασει και να απολαυσει αυτο το θειο δωρο της ενωσης οπως αξιζει σε κάθε άνθρωπο.
  Φιλια πολλα

  1. Καλησπέρα Μίκα:)
   Συμβαίνουν αυτά…και για πρωινό ανάγνωσμα, ναι, είναι πολύ έντονο. Ξεπερνιούνται οι δυσκολίες, ακόμα κι αυτές που πονάνε πολύ. Ξεπερνιούνται, ξεχνιούνται, ξεθωριάζουν… ο άνθρωπος ήρθε σ’ αυτή τη γη για να μάθει να επιβιώνει.

   Φιλιά πολλα:):)

 7. Το πρώτο άγγιγμα θα πρέπει να είναι μία ένωση όχι μόνο των σωμάτων αλλά και των ψυχών.
  Ένα γλυκό ιντερλούδιο συναισθημάτων που σου πλημμυρίζει όλο σου το είναι και όχι μια βίαιη πράξη που σου κομματιάζει τον ψυχικό σου κόσμο και σε κάνει να σιχαίνεσαι κάτι τόσο πολύ τρυφερό όπως τον έρωτα.
  Λυπάμαι πολύ για το ότι πέρασε η φίλη σου και εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να επουλώσει τις πληγές της γρήγορα.
  Φιλιά πολλά Αντριάνα μου.

  1. Αυτό. Επουλώνονται οι πληγές και μένουν τα σημάδια τους…κατά τη γνώμη μου πρέπει να παρατηρείς. Να παρατηρείς αυτό που σου δίνει-δείχνει ο άλλος. Σε κάποιους αρέσει η βίαιη επαφή, σε άλλους όχι, ο καθένας με τα γούστα του…άλλα όταν μια τέτοια πράξη αφορά δύο ανθρώπους, αυτοί οι άνθρωποι οφείλουν να έχουν κεραίες ανοιχτές.

   Φιλιά πολλα Μελίτα
   χΧχ

 8. Επιστρέψτε μου να κάνω λιγάκι τον δικηγόρο του διαβόλου.

  -…κάνεις μπάνιο με καυτό νερό για να φύγει κάθε ίχνος και μυρωδιά από πάνω σου.

  Η πρώτη επαφή ασυζητητί έχει σπουδαία αξία, ακόμα και αν περιοριστεί στο σύντομο one night stand. Ο τρόπος, η προσέγγιση, ο χειρισμός αυτής της πρώτης επαφής οπωσδήποτε απαιτεί λεπτότητα, προσπάθεια αντίληψης των επιθυμιών και των ορίων του άλλου. Με την πάροδο του χρόνου και των ηλικιών, καθώς μεγαλώνουμε, τα όρια αυτά ενδεχομένως να χαλαρώσουν, πάντως να διαφοροποιηθούν σε σύγκριση με το πώς βιώνουμε μια επαφή στις αρχές των σωματικών μας συναναστροφών. Όλα αυτά όμως πάντοτε καθορίζονται από τη χημεία που διέπει μια ανθρώπινη επαφή και εκεί νομίζω κρύβεται η ουσία σε κάθε τι που μπορεί να σου συμβεί. Χημεία δεν είναι τίποτε άλλο παρά η ενσυναίσθηση των επιθυμιών του άλλου, την ίδια ακριβώς στιγμή που ο άλλος αντιλαμβάνεται τις δικές σου επιθυμίες, χωρίς πολλά λόγια και διατυπώσεις. Χημεία είναι όταν λες αυτό που ο άλλος σκέφτεται να πει πριν το πει. Χημεία είναι να πετυχαίνεις τί είναι αυτό που του αρέσει χωρίς απαραίτητα να σου έχει δώσει όλες τις λεπτομέρειες για αυτή του την απόλαυση. Η χημεία όμως είναι απόδειξη της σχετικότητας των σχέσεων. Όπως πάντα μου αρέσει να λέω «οι σχέσεις είναι όπως η λέξη, σχετικές». Πάντα θα συναντιούνται δύο διαφορετικοί άνθρωποι και θα φτιάχνουν μέσα από την επαφή τους ένα νέο «πλάσμα» το οποίο θα είναι προϊόν της σχετικότητας, της διαφορετικότητάς τους (αφού όλοι είμαστε μοναδικοί, άρα διαφορετικοί). Σε αυτή τη διαδικασία πολλές φορές, λόγω ενισχυμένης σιγουριάς ή λόγω έλλειψης βιωματικών εμπειριών, κάνουμε το λάθος να ερχόμαστε σε επαφή με έναν άνθρωπο, χωρίς να έχουμε τσεκάρει τη χημεία μας με αυτόν. Παράδειγμα: Γοητεύεσαι επιφανειακά, από την εμφάνιση, από λοιπούς επιφανειακούς παράγοντες (λεφτά, κοινωνικότητα, άνεση κλπ) και ορμάς με τα μούτρα σε μια σχέση με έναν άνθρωπο με τον οποίο ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ δεν ταιριάζετε, δεν έχετε χημεία. Ειδικά η σεξουαλική επαφή είναι πάντα η απόληξη της χημείας που βιώνεις με κάποιον σε όλα τα άλλα ζητήματα, πλην του σεξ. Είναι απίθανο να υπάρχει σεξουαλική χημεία όταν δεν υπάρχει προηγουμένως χημεία μέσα στη σχέση. Γι’ αυτό και συχνά, προκαλούνται «έκτροπα», όπως η ιστορία του άρθρου. Πάει το κοριτσάκι με τον κάγκουρα, ο οποίος -ως επίσης βιωματικά άπειρος, αλλιώς δεν θα ήταν κάγκουρας- βλέπει τον πατσά και ξερογλύφεται. Και την πληγώνει, της επιβάλει τη δική του αντίληψη για τις σχέσεις. Εκείνη νιώθει θύμα, θέλει να πλυθεί να βγάλει κάθε μυρωδιά του από πάνω της, αλλά έχει συμβάλει η ίδια τα μέγιστα για αυτό το λάθος. Στα νομικά το λέμε «συνυπαιτιότητα του θύματος». Είδες ότι δεν υπήρχε διάβαση πεζών κι όμως επέλεξες, ρίσκαρες να περάσεις επιπόλαια το δρόμο. Και τσα, η «νταλίκα» σε καταπλάκωσε. Στην πιάτσα λέγεται και μαλακομαγνήτητης. Από την άλλη βεβαίως, όλα αυτά τα βιώματα -ειδικά τα αρνητικά- είναι τα πλέον χρήσιμα για την αξιολόγηση των σχέσεων και την καλύτερη κάθε προσπάθεια για την επίτευξη βαθύτερης επικοινωνίας με έναν άνθρωπο, για την επίτευξη της χημείας. Η οποία χημεία όταν είναι γνήσια και πετύχει, το σεξ -ακόμα και το θεωρητικά βίαιο- μπορεί να απογειωθεί εντελώς ακόμα και για αυτό το ίδιο άτομο που πριν -με έναν άλλο σύντροφο- έκανε ακριβώς τα ίδια αλλά πληγωνόταν. Κλείνοντας αυτό μου το σχόλιο, θα πω ότι οπωσδήποτε όλα αυτά μπαίνουν μονίμως στη ζυγαριά της πολύ διαφορετικής αξιολόγησης του σεξ από τη γυναίκα και από τον άνδρα. Η γυναίκα έχει μια πιο συναισθηματική αξιολόγηση της επαφής, ο άνδρας μια εξόχως πιο σαρκική. Στην πορεία του χρόνου, εκείνη γίνεται πιο σαρκική κι εκείνος πιο συναισθηματικός. Είναι εξαιτίας της συχνότερης συνάντησής τους με τη χημεία του έρωτος. Που εξισορροπεί τα μέχρι πριν ανισόρροπα. Αυτά. Καλημέρα.

  1. Αν με ρωτούσε κάποιος πώς θα συνέχιζα το παραπάνω κείμενό μου, θα έγραφα παρόμοια με αυτά που έγραψες κι εσύ. Συγκεκριμένα, «Εκείνη νιώθει θύμα, θέλει να πλυθεί να βγάλει κάθε μυρωδιά του από πάνω της, αλλά έχει συμβάλει η ίδια τα μέγιστα για αυτό το λάθος[…]». Κάθε πλευρά είχε βάλει τα δικά της λιθαράκια και για να βγει αυτό το αποτέλεσμα, τόσο κλισέ λόγια αλλά ισχύουν. Και πολλές φορές μετά από μια τέτοια περιπέτεια έρχονται οι τύψεις(και ότι άλλο μπορεί να πηγαίνει πακέτο με τις τύψεις). Τύψεις γιατί επέτρεψες να συμβεί αυτό, τύψεις γιατί δεν το υποπτεύτηκες ώστε να το κόψεις μια ώρα αρχίτερα, τύψεις για…για…για…τύψεις για τον εαυτό σου.
   *Όσο για το πως όρισες τη χημεία των σχέσεων, συμφωνώ απόλυτα..απόλυτα όμως!

   Καλημέρααα :–)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s