Ο θαυμαστός κόσμος του Ίντερνετ περιλαμβάνει ραδιοφωνικούς σταθμούς απο όλο τον κοσμο, αεροπορικά εισιτήρια για όλο τον κοσμο και συνταγές για να τον φας!
Αφου λοιπόν έβαλα να παίξει ενας σταθμός απο την Χονολουλού, χάζεψα λιγο τις τιμές για Βιετνάμ, θα σου δώσω μια συνταγή απο τις ΗΠΑ. 
Μακαρόνια ολικής αλέσεως με φρέσκα λαχανικά!
Υλικά:

1/2 πακέτο μακαρόνια 

Ελαιόλαδο 

Σκόρδο σκελίδα ή σκόνη 

1 μελιτζανα σε κύβους 

2 κολοκυθάκια σε κύβους 

1 ντομάτα 

Σάλτσα ντομάτας

Λευκό κρασί

Νερό βραστό 

Αλάτι, πιπέρι 
Εκτέλεση:

•Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 2-3′ λιγότερο απ´οτι γράφει η συσκευασία. 

•σε ενα βαθύ και μεγάλο τηγάνι καθώς αρχίζει να ζεσταίνεται το ελαιόλαδο ρίχνουμε το σκόρδο. Αφου καεί το σκόρδο, ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και τα ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά. 

•έπειτα ρίχνουμε το κρασί και τα ανακατεύουμε λιγο ακόμα. 

•ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, το νερό, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλωνουμε τη φωτιά και τα αφήσουμε να βράσουν. 

•καθώς τα μακαρόνια βράζουν, τα παίρνουμε με την ειδική κουτάλα και τα ρίχνουμε στη σάλτσα που φτιάξαμε. Αυτο το κάνουμε για να πάρουμε και λιγο απο το μακαρονοζουμο, ώστε να χυλώσει η σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλα, σβήνουμε το μάτι και αφήνουμε λιγο να «τραβήξουν» τα μακαρόνια. 
Υγ1: μπορεις αν θελεις να κανεις τη σάλτσα μόνη της και τα μακαρόνια την επόμενη μερα. Διατηρείται μια χαρα και στο ψυγείο. 
Υγ2: νομίζω οτι στο τέλος θα ταίριαζε λίγη φέτα ή φρέσκο βασιλικό. 
Υγ3: αν έχεις μανιτάρια και θελεις να τα προσθέσεις, βάλε τα στην αρχή με τα υπόλοιπα λαχανικά. 
 Υγ4: αν έχεις σκύλο θα ξερογλειφει τα μουστάκια του για όση ωρα μαγειρεύεις. 
Λες αντί για μακαρόνια να ταιριάζει και το κριθαράκι; Θα το δοκιμάσω και θα σας πω.. 
 

 
(Ανέβασα μια συνταγή για να ξεφύγουμε λιγο απο την επικαιρότητα.. Καλο βράδυ και ακόμα καλύτερο ξημέρωμα.) 
Φιλιά, Αντριανα!

Advertisements

5 thoughts on “

  1. Τι προτιμάς να σχολιάσω την επικαιρότητα ή την συνταγή… Χμ! (χιουμοράκι!) 😛
    Κάτι μου λέει πως όλοι μας ΔΕΝ θέλουμε άλλες αναλύσεις… ότι είναι να γίνει θα γίνει ή έγινε; 😉
    Πάμε στην συνταγή που την έχω κάνει πολλές φορές μια και είμαι χορτοφάγος τα τελευταία χρόνια…
    Το σκόρδο, επειδή αρπάζει γρήγορα το βάζω αφού έχουν μαλακώσει τα λαχανικά μου, επίσης ξεκινώ με κρεμμύδια… τελικά ότι λαχανικό της εποχής και να βάλεις του πάει… επίσης βάζω ζυμαρικά ολικής που όμως θέλουν λίγο πιο πολύ βράσημο… επίσης είναι καλό, να δοκιμάσεις να βάλεις τα Κινέζικα ριζομακαρόνια… επίσης, μου έλειψες πολύ και ελπίζω να είσαι καλά! (η φωτό στην αμμουδιά μου άρεσε!)

    ΑΦιλάκιαααααααααααααααααααα! ❤ ❤ ❤

    1. Κι εγώ ολικής βάζω γιατι απο το Πάσχα κάνω διατροφή 😊😊
      Θα δοκιμάσω ομως κ με τα νουντλς αλλα οτι συνταγή βρηκα εχει σουσαμέλαιο που δεν ξερω να το χειριστώ καλα… 😕😕

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s